Gangnam Style Pon Jadi Isu

Assalamualaikum dan Annyeong . Sila baca diatas . Seriously saya cakap , orang melayu zaman sekarang ini , LOW MINDED . Semata-mata nak kutuk kpop dengan cara yang cukup menyakitkan hati kpoppers .  PSY buat style untuk menghina islam . Saya tengok tak ada pon . Dia cuma buat style kuda. Tak mengaitkan sesiapa pun dalam video tu . Asalkan sesuatu benda itu popular dan femes, mesti menghina Islam. Banyak kali dah kejadian seperti ini terjadi. Yang peliknya tuduhan mengarut ini cepat pula tersebar dan diterima pakai oleh mereka yang rendah tahap pemikirannya. Memang ajaib sungguh.

gangnam style hina islam

Untuk anda yang tidak tahu, “Oppa Gangnam Style” itu bermaksud “Abang Gaya Gangnam”. Oppa itu adalah panggilan kepada lelaki yang lebih tua daripada seorang wanita dan Gangnam itu adalah nama satu daerah di Korea. Memang tak ada kaitan langsung dengan Yahudi. Lirik lagu Oppa Gangnam Style menceritakan tentang kehidupan mewah mereka yang tinggal di Gangnam.

{Story 2}


Hahahaha . Bergaduh dengan bestie semata-mata nak puji bias sendiri . LOL . Ana ko nak tau tak , bias aku lagi chomel tau . chomel sangat-sangat . Dah tak boleh letak banyak sangat dah ini . hohohoho . Lol . hahaha .

p/s : Ana kau tau tak ? aku dah Ter-suka dekat lagu blog tuto kau tu . 

Labels: , , , , ,

[ 14 comments ]