Copy Cats .
Tumblr_mdth5jukaf1ry579xo1_500_large
Ini adalah post luahan perasaan
Assalamualaikum and annyeong haseyo . Saya malas nak cakap panjang - panjang .Saya nak buat post tak puas hati. Ramai orang nak copy picture saya . It mean bukan gambar or apa-apa .Gambar freebies saya .Ramai yang ambil but tak pernah nak bagitau. Bila saya buka blog tersebut , banyak freebies or apa-apa kepunyaan saya ada pada blog tersebut . Saya malas nak printscreen blog tersebut . Tau sendiri sudah lah. Ada jugak yang buka page source saya . Nak ambil freebies section picture . Tak ada tangan ke nak taip bagitau , awak ambil saya punya . Saya bukan berlagak . Ramai yang anggap post ini mesti dia akan kata , "Hek eleh , ingan batak sangat ke dengan freebies kau tu ." Saya tak kisah orang nak kata apa , asalkan , kalau dah ambil sesuatu yang bukan kepunyaan awak , you should put credit . Kalau tak letak credit pun , at least bagitau cukup . Jangan buat saya kutuk blog tersebut . Saya tau blog siapa , saya akan check blog tersebut dari masa ke semasa . Be nice okey . Hormat hasil kerja orang lain . Kalau awak yang kena , awak akan marah jugak . 
[ 8 comments ]