Segmen : I Adore My Bias by Amni dan Dalilah .

Assalamualaikum dan Selamat pagi . Sekarang saya tengah join segmen ni waktu pagi  . Segmen , I Adore My Bias . Tertarik gila dengan poster nya sebab ada my bias yang comel , Sehun . Segmen ini khas untuk Kpoppers . Yang benci sangat kpop , tak payah nak menyibuk dekat sini  . :3
Syarat-syarat menyertai segmen :
  • Warganegara Malaysia .
  • Follow blog Amni dan Dalilah .
  • Like Fanpage  .
Cara-cara menyertai segmen :
  • Buat entry bertajuk " Segmen : I Adore My Bias by Amni dan Dalilah " .
  • Letak banner di atas dia dalam post tersebut dan linkkan ke entry tersebut .
  • Jawab semua soalan yang diberikan .
  • Tinggalkan link penyertaan di ruangan komen entry tersebut . * cbox tidak akan dilayan * .
  • Tinggalkan link entry anda di blog Amni , jika anda join segmen ini di blog dia . Manakala , tinggalkan link entry anda di blog Dalilah , jika anda join segmen dari blog dia .
  • Tag 3 orang rakan blogger dan pastikan mereka tahu .
  • Tarikh tutup : Sebelum sesi persekolah tahun 2013 bermula .
Soalan-soalannya dan jawapan saya :

1. Bila korang mula minat kpop ? 
Saya mula minat kpop tahun lepas . My bestfriend yang pengaruh saya . 
2. Bias korang yang pertama korang minat siapa ?
 Bias pertama saya , Key from SHINee . He my first bias . 
3. Korang ada berapa bias ?
Wah ! Soalan ini memang best . Saya ada banyak bias . Tak terkira rasanya . Semua group kpop 
 saya ada bias . :P
4. Top 3 bias korang siapa ?
 Top 3 my bias
          
          1. Sehun and Luhan ( Exo-K & Exo-M )
          2. Penjae & Minhuk ( BTOB )
          3. Sunjong ( Infinite )
5. Kenapa korang minat dia ?
Saya minat diorang sebab diorang comel , handsome . And most important , suara diorang memang
 daebakk . 
6. Macam mana boleh minat dia ?
 Saya minat dia sejak tengok MV Far Away dengan MV Hooray For Idols .
7. Gambar bias korang yang PALING korang suka ?
 Hunhan Shipper
Tumblr_m9tdcwqxvu1raxyd8o1_500_large
Penjae & Minhyuk 

Tumblr_mcysojpbbi1r34ovyo1_500_large
Tumblr_meov4osurj1rgm5m8o1_500_large
Sunjong 
Tumblr_mf0wvvpmie1rvdv7fo1_500_large
8. Suara bias korang , dalam lagu / cerita yang paling korang suka ? 
Saya paling suka dengar suara Zelo waktu dia rap . 

9. Apa yang special pasal bias korang tu ?
Tak tau lah . Semua bias saya , ada keistimewaan sendiri . That all . 

10. Group kpop mana , korang paling minat sekarang ? 
Group 100%

Tumblr_me1pk2qc141rryuzko1_500_large

11. Music Video kpop yang paling korang minat apa ? Nyatakan sebab . 
Saya paling minat MV Ailee ( I will show you ) . Saya minat sangat vide tu sebab , video tu tentang       
, mula - mula dia jadi orang blurrrr . Boyfriend dia buat tak tahu je dengan dia . Then bila dia jadi  penyanyi , dah popular , boyfriend dia cari balik dia . Hehehe walaupun video tu dah lama , tapi saya minat video tu sampai sekarang .

 12. Korang pernah tak , pernah showcase / konsert diorang ? 
Pernah . Tapi dalam mimpi je . Macam mana nak pergi , ticket nya mahal gila . Bila mintak dekat
ibu , ibu cakap " Lebih baik beli makanan daripada beli benda tak berfaedah tu " . Sebab tu sampai 
sekarang , tak pernah pergi konsert pun . :(

13. Album kpop yang korang ada sekarang ? 
Ada dalam 4 je kot . SHINee , Super Junior , Girls Generation dan T-ara . Exo dengan Infinite 
coming soon . Maybe .  

14. Kalau korang diberi peluang untuk ke Korea , bias mana yang korang nak jumpa dulu ?
Paling saya nak jumpa , Exo ! . Tapi mungkin ke jumpa ? Diorang kan sibuk . Maklumlah orang popular . Kalau terserempak , saya lah orang paling excited tahap gaban .

15. Andai kata 3 ultimate bias korang tu baca post ni , apa ucapan korang untuk dia ? 
Kalau diorang baca , I want to say " Kamsahamida oppa because you read my entry " . Mungkin
ke diorang baca . Memang tak . Diorang mana faham bahasa melayu . 

Tagging Time : 
    P/S : Penat gila aku taip panjang-panjang ni . Lenguh jari aku . 
    [ 0 comments ]